Tag Archives: curhat

What Do You Think?

confused

Confused. Let me tell you the story.

It began when I was creating the CRM billing system for certain company. I knew that I have to use the existing customer and property data and link it to my system. It was very hard to get the database because none of the users were willing to help me. They asked what I need, but never provided the data.

I think the program won’t be finished until today if it’s not me who went to the office so many times. I tried to find the ‘real’ database that is being used for the system. The database consists of many db that made me hard to find the right one. First, the tables that are being used are only a few of them because the office bought an existing software from different vendor (let’s say vendor A). Second, there several dummy (and unused  of course!) databases there. Continue reading

Limited Internet Access

oh noI’m used to use monthly unlimited internet access (CDMA one) until it often has connection problems and is off in critical time. I decided to buy a GSM modem, so I can still use the Internet when my CDMA doesn’t work. One day, when the Internet was totally off, we decide to buy a GSM number. At first, I was confused which provider I should choose because all of them offer limited internet access. Continue reading

Happy Valentine All!

1 thing
2 say
3 words
4 you
Happy Valentine’s Day!!!

love heart

Kreatifff kan ucapannya? Hahaha, dapat dari salah satu pembeli coklat, tapi tentunya gw ubah donk. Masih banyak isi kartu yang singkat tapi bermakna, tapi yang paling gw ingat yang di atas tadi… :)

Akhirnya Valentine berlalu  juga, gw bakal kangen kegiatan rutin yg mulai berubah perlahan-lahan sejak akhir Januari kemarin: Continue reading

Dipandang Sebelah Mata

wajah sedihSedihnya hatiiii… :(

Ada beberapa kejadian akhir-akhir ini yang super-duper nggak enak, di mana gw dipandang rendah, nggak level, nggak mampu, disalahin, di-under estimate banget deh pokoknya. Jujur aja, ketika digituin ya pasti hati rasanya sakit, kok nih orang nggak punya perasaan banget sih, ngomong nggak dipikir dulu. Ngaca dulu donk, belum tentu sendirinya lebih hebat 😛

Ada kejadian di mana gw terpaksa instal program di laptop untuk temporary, berhubung urusan di server belum beres (nggak usah diceritain deh bagian ini, complicated dan bikin kepala pusing soalnya!). Nah, berhubung harus instal program secara local di komputer tsb, gw harus instal program-program yg dibutuhin dari awal,  ketemu lagi sama error-error. Continue reading